U Bugojnu održan stručni seminar za imame i muallime Muftijstva travničkog

U ponedjeljak, 06. novembra 2017. godine u organizaciji Muftijstva travničkog održan je stručni seminar za imame i muallime pod nazivom “Poboljšanje rada imama kroz operativno planiranje” u Kulturnom centru princeze Dževhere u Bugojnu.

Uvodno ašere proučio je Merzuk-ef. Grabus, nakon čega je sekretar Muftijstva Rešad-ef. Lendo upoznao prisutne sa programom seminara. Nakon toga učesnicima seminara u ime domaćina obratio se zamjenik direktora Regionalnog ureda Lige muslimanskog svijeta i nadzornik Kulturnog centra princeze Dževhere g-din Abdullah Qari koji je izrazio dobrodošlicu i poželio uspješan seminar.

Ovoga puta predavač na seminaru je bio g-din Valdet Peštalić, šef Odjela za edukaciju u Agenciji za certificiranje halal kvalitete i trener konsultant. Nakon izložene teme “Operativno planiranje” imami su imali priliku da kroz učešće u radionicama razmjenu svoja iskustva, mišljenja i ideje o spomenutoj temi.

U drugom dijelu seminara sekretar Muftijstva je predstavio formular mjesečnog izvještaja kojeg su imami počevši od novembra dužni podnositi matičnom medžlisu. U svečanom dijelu seminara upriličeno je proglašenje pobjednika i dodjela nagrade Kasim-ef. Mašić koja se dodjeljuje najuspješnijem mua'llimu na području Muftijstva travničkog. Prvo mjesto i plaketu Kasim-ef. Mašić  za najuspješnijeg muallima uz nagradu od 850 KM osvojio je Merzuk-ef. Grabus, koji imamsku dužnost odnedavno obavlja u džematu Karaula. Drugo mjesto i Priznanje uz nagradu od 400 KM osvojio je Minet-ef. Mehmedović imam džemata Stari Vitez. Treće mjesto i Priznanje uz nagradu od po 200 KM podijelili su Eldin-ef. Buljina imam džemata Bukovci i Admir-ef. Malanović imam džemata Voljevac.

Završnu riječ uputio je muftija dr. Ahmed-ef. Adilović koji se zahvalio imamima na učešću na seminaru, čestitao najuspješnijim muallimima te ukazao je na značaj planiranja aktivnosti imama i posjete džematlijama. 

Nema komentara

Napiši komentar

*

*