Travnik: Predstavljanje aktivnosti na zapošljavanju mladih

Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BIH – REZ, ove srijede u Travniku je upriličila predstavljanje aktivnosti kojima će se povećati zapošljivost 140 mladih ljudi i osnovati 10 novih start-up preduzeća na području općine Travnik.

Aktivnosti će se realizovati u sklopu projetka „TRIK za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu“ kojeg će provoditi Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Travnik koje predvodi REZ, a uključuje Općinu Travnik, Službu za zapošljavanje SBK/KSB, , Sveučilište/Univerzitet „Vitez“ u Travniku, firme GS-tmt d.o.o.Travnik i NOBIL d.o.o. Nova Bila.

Da će pomenuti projekat itekako donijeti pozitivne promjene kada je u pitanju zapošljavanje na lokalnom nivou, ali i na promjene u svijesti mladih ljudi, kada je u pitanju zapošljavanje, osnivanje vlastitih preduzeća i usvajanje novih tehnologija, potvrdio je i načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić.

Regionalna razvojna agencija REZ za Centralnu BiH djeluje pod 2004, godine i općina Travnik je jedan od osnivača iste, kazala nam je v.d.direktor REZ Agencije Maja Kišić i dodala da je jedna od uloga agencije i harmonizacja ekonomskog razvoja, odnosno skretanje pažnje na one lokalne sredine koje imaju puno da ponude, a često nisu u fokusu donatora i međunarodne zajednice.

Zahvaljujući odličnom projektnom parteneru, raspoloživim sredstvima i podršci lokalne zajednice, rezultati projekta „TRIK“ će sigurno obezbjediti dugoročno poboljšanje poslovnog okruženja i imati sve bolje rezultate, te biti uzor i drugim lokalnim zajednicama, kazala je Kišić.

Direktor Centra za edukaciju mladih Adis Arnautović naglasio je da će projekat „TRIK“ mladima sa područja općine Travnik značiti jako mnogo, posebno kroz „Drugu kuću“ objekat koji je CEM nedavno otvorio, koja će im svakak ponuditi sve svoje raspoložive kapacitete…

Projekt „TRIK“ u vrijednosti od oko 235 hiljada EURA se realizuje u okviru projekta“Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini”, koji finansira EU, a implementira Međunarodna organizacija rada (ILO).

tnt.ba

Nema komentara

Napiši komentar

*

*