Saopštenje Džematskog odbora džemata Vesela

Presuda kantonalnog suda slučaj Pršljanica nakon skoro sedam godina pravedno presuđena u korist Medžlis Islamske zajednice Bugojno.

Džemat Vesela kao korisnik više od 50.godina spomenute parcele dobivene u Vakif od strane naše džematlinke rođ. Bevrnja Ševale Bašić su zadovoljni i ponosni sto su istrajali u odbrani Vakufske imovine.

Darovani vakif je ostavština džematu amnaet koji treba da se čuva,održava i upotrebljava samo u korist džemata.

Dug sudski proces branjenja Pršljanice je iziskivao mnogo truda suzdržanosti i pravnih procesa sto se hvala ALLAHU dž.š. na kraju završilo pozitivno.

Medžlis Islamske Zajednice Bugojno na čelu sa predsjednikom Harisom Mujićem uz  konstantnu suradnju sa džematom Vesela i njenim džematlijama,pronalazili izlaze kada je i negativno donošena odluka.

Džemat Vesela je za izkazani slučaj izvodio desetine svjedoka materijalnih dokaza na čemu se zahvaljujemo svim džematlijama na njihovom saburu i istrajnosti,takođe svjedoci koji su davali iskaze i svjedočenja u korist džemata a koji danas nisu sa nama sjećamo ih se dovama i molbom Allaha dž.š. za nagradu na budućem svijetu.

Srdačno se zahvaljujemo Muftijstvu Travničkom, Rijasetu Islamske zajednice u BiH. Direktoru vakufske direkcije gosp. Senahidu Zaimoviću koji su na zahtjev džemata Vesela uvijek bili dostupni kako pravnim savjetima tako i moralnom podrškom na ovom hair putu. Zahvaljujemo se advokatskoj kancelariji Lozo i drugi gosp. Harisu Kaniži koji su bili pravni zastupnici.

Takođe proces je iziskivao znatna financijska sredstva koje je džemat Vesela isplaćivao po sudskim procesima.

Zahvaljujemo se načelniku opčine gosp.Hasanu Ajkuniču koji je na svaki zahtjev džemata Vesela odgovorio pozitivno i time pomogao kako financijski tako i savjetodavno.

Da nebi bilo uzalud sve što se dogodilo treba da nam služi kao primjer kako sačuvati od otuđivanja, nezakonitog oduzimanja uništavanja i oštećenja vakufske imovine.

Husić   Jasmin

Predsjednik dž.o. Vesela

 

Nema komentara

Napiši komentar

*

*