Roditelji djece oboljelih od diabetesa obilježili Svjetski dan borbe protiv dijabetesa

Danas , 14.11.2017, ispred Robne kuće na trgu grada roditelji djece oboljelih od diabetesa su obilježili ovaj dan uz posredstvo državnog udruženja i državnog saveza oboljelih od dijabetesa.

Šečer u krvi je mjeren kod preko 300 osoba, što je bilo i iznenađenje na ovakav odaziv građana Bugojna. Akcija mjerenja šečera u krvi je trajala od 11:00 do 14:30 po veoma hladnom vremenu, uzmemo li u obzir da je sinoć pao prvi snijeg u ovoj godini.

Od 300 osoba, pet osoba nije znalo da imaju dijabetes, a danas im je ustanovljeno mjerenjem da imaju, tako da su upućeni kod svojih porodičnih ljekara.

Podijeljeno je pet novih aparata za mjerenje šečera u krvi onima kojima su aparati bili potrebni.

Najveću zahvalnost imamo prema doktoru Mujiću Midhatu iz Sarajeva koji je ispred saveza i državnog udruženja diabetičara BiH najviše podržao današnje obilježavanje borbe protiv diabetesa u Bugojnu.

Roditelji djece oboljelih od dijabetesa se zahvaljuju i udruženju Đerđef  koje će od sada biti bitna podrška u budućem radu.

Ovim putem se zahvaljujemo građanima Bugojna što su podržali ovu akciju, te im zahvaljujemo što brinu o svom zdravlju s obzirom na broj osoba koje su se pojavile danas uz ovako hladne vremenske uslove.

Nema komentara

Napiši komentar

*

*