Prezentovan projekat “YoutHub”

Uspješno prezentovan projekat u Srednjoj tehničkoj školi pod nazivom “YoutHub”, što u prijevodu znači “Kutak za mlade.”

Ovaj projekat su realizovale učenice 4d razreda: Edna Kadunić, Jasmina Halilović, Arnela Durmišević i Azra Đuliman, a projekat je finansirala fondacija MOZAIK, odnosno Omladinska banka.

Krajem marta ove godine saslušale smo predavanje Omladinske banke i odmah smo formirali neformalnu grupu mladih. Naša grupa je za cilj imala prvenstveno sigurnog, a zatim modernog prostora za mlade. Nakon formirane grupe i prijave u M-zonu Fondacije Mozaik odslušale smo dva kursa: Bolje društvo je moguće i Naš lud plan. Nakon kurseva smo uspješno odradili testove znanja, pa smo dobile odgovarajuće certifikate. Na osnovu ispunjenih uslova i prikazanog znanja, pozvane smo na Turnir društvenih inovacija – rekla je Jasmina Halilović.

Na takmičenju vrijedne učenice su se dobro pokazale, te osvojile 31,3 boda, odnosno 2500KM za implementaciju projekta.

Škola je donirala klupe, uposlenici su očistili i okrečili prostoriju. Od novca sa takmičenja nabavljena je boja, laptop, police i ormar, nove zavjese, table, i izrađeni su ovi paneli sa porukama.

Ovaj projekat je sigurno mjesto i za druženje, i za vannastavne aktivnosti koje puno pomažu u izgradnji naših ličnosti. Samo aktivni mladi ljudi mogu unaprijediti Bosnu i Hercegovinu.

Također, prezentovan je i film o Srednjoj tehničkoj školi. Moderator filma je profesorica Tidža Čaušević koja je ujedno i bila najveća podrška projekta.

Projekat je izuzetno pozitivan primjer, protivnik je odlaska mladih iz BiH.

Na kraju prezentacije vrijedne učenice su se zahvalile svima na dolasku, te se nadaju da će ova škola imati još mnogo kreativnih učenika, koji će svojim radom unaprijediti zajednicu i poboljšati cjelokupno stanje u državi.

Nema komentara

Napiši komentar

*

*