Prevent otvara pogon u Bugojnu – Kompanija razvija nove proizvode za svjetsku automobilsku industriju

U industrijskoj zoni u Vitkovićima kod Goražda privodi se kraju izgradnja savremenog pogona Prevent Components, nove u lancu fabrika u vlasništvu Prevent grupacije. Novi objekt se gradi na blizu 11.000 kvadratnih metara i biće specijaliziran za proizvodnju i obradu plastike i poliuretana.

Prevent će u Goraždu zaposliti 200 ljudi, a drugi pogon koji grade biće u Bugojnu, rekao je za predsjednik Uprave Prevent BH.

– Pored Goražda mi se razvijamo i u Ilijašu, gdje značajno proširujemo kapacitete Livnice, zatim Bugojnu, gdje ćemo također graditi novi objekt u narednom periodu, kao i u Travniku, Ključu i na drugim lokacijama na kojima smo prisutni. Na ovaj način ćemo početkom godine povećati broj zaposlenih za blizu 500, s tendencijom rasta – rekao je Rahman.

Najavio je da Prevent ide u diverzifikaciju portfelja i biznisa koji će im dati još veću snagu da mogu nastaviti širenje grupacije kako u BiH, tako i van nje.

– U proteklom periodu smo proširili saradnju s trenutnim kupcima te pored autopresvlaka radimo i na određenim razvojnim projektima za Ford i Opel. Također, u oblasti modne konfekcije i obuće pokrenuli smo stratešku saradnju s nekim od vodećih modnih brendova, dok smo u segmentu namještaja pred značajnim iskorakom koji će Prevent dodatno pozicionirati u ovoj oblasti. Kada je riječ o asesoarima, tu smo pokrenuli novi projekt proizvodnje putnog prtljaga te radimo na razvoju modnih torbi za domaće tržište. U konačnici, kroz saradnju s BMW-om, pokrenuli smo projekt proizvodnje motociklističkih jakni i za ovaj brend.

Najveći procenat proizvoda izvoze u Njemačku, a onda i u Austriju, Sloveniju, Španiju, Tursku i Rusiju, kao i tekstil za Kinu.

Nema komentara

Napiši komentar

*

*