Potpisan ugovor za gradnju mesdžida Karalinka kod Bugojna

U petak 24.11.2017. godine u Uredu Muftije travničkog potpisani su ugovori o gradnji tri mesdžida čija će se izgradnja finansirati  putem donacija Humanitarne organizacije Crveni polumjesec iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Spomenuta tri mesdžida bit će izgrađena u naseljima Purići  kod Travnika, Reput kod Novog Travnika i Karalinka kod Bugojna. Iznos donacije za svaki od mesdžida je 50.000 (pedeset hiljada) dolara. U prisustvu muftije travničkog dr. Ahmed-ef. Adilovića ugovore su potpisali g-din Mahmud Jusuf ispred HO Crveni polumjesec, te predsjednici medžlisa Travnik, Novi Travnik i Bugojno gospoda dr. Nermin Šušić, Abdulaziz Rizvić i Haris Mujić. Činu potpisivanja ugovora prisustvovali su i glavni imam MIZ Novi Travnik Haris-ef. Amidžić te građ. inž. g-din Ahmed El-Sayed koji nadzire realizaciju projekata koji se finansiraju putem HO Crveni polumjesec.

Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović je iskoristio priliku da se zahvali gospodinu Mahmudu Jusufu predstavniku HO Crveni polumjesec na ovoj vrijednoj donaciji, ali i svim prethodnim putem kojih je izgrađen značajan broj džamija i mesdžida na području Muftijstva travničkog.

1 komentar

Napiši komentar

*

*

  • Enes
    26 Novembra 2017 at 14:25 - Reply

    malo previse vise jbg vjerski objekata