Potpisan Memorandum o suradnji između Općine Bugojno i organizacija osoba sa invaliditetom općine Bugojno

Udruženje roditelja, građana i prijatelja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Leptir“ Bugojno tradicionalno, već desetu godinu za redom organizira obilježavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom sa ciljem da promovira razumijevanje problema invaliditeta i mobilizira podršku za dignitet, prava i dobrobit osoba sa invaliditetom.

Ove godine se pod sloganom „Govorimo o zajednici jednakih mogućnosti“ kako je naziv i kampanje koja se trenutno provodi u lokalnoj zajednici.

BUDIMO JEDNAKI

Halil Bulić, učenik I d razreda smjer Medicinska sestra/tehničar, snimio je jednominutni film "BUDIMO JEDNAKI" koji je danas premijerno prikazan povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.Zahvaljujemo se Udruženju ''Leptir'' Bugojno koji je prepoznao trud i rad naših učenika i isti film uvrstio u svoj projekt.

Geplaatst door Gimnazija Bugojno op maandag 4 december 2017

Uz prigodan program svečano je upriličeno potpisivanje Memoranduma o suradnji između Općine Bugojno i organizacija osoba sa invaliditetom općine Bugojno a tiče se implementacije nedavnog usvojenog „Lokalnog akcionog plana u oblasti invalidnosti SBK/KSB“.

Svečano obilježavanje Međunarodnog dana OSI je u okviru programa „Jednakost za sve – Koalicija civilnog društva u borbi protiv diskriminacije“, kroz Program grantova u okviru kojeg Udruženje „Leptir“ Bugojno provodi projekat „Govorimo o zajednici jednakih mogućnosti“. Projekat finansiraju USAID i Fond otvoreno društvo BiH.

Više pogledajte u izjavama:

Nema komentara

Napiši komentar

*

*