Potjera u Travniku: Ukradenim golfom bježao od policije kroz grad, pronađena fantomka i rukavice

Travnička policija je nakon potjere kroz centar grada, u noći sa utorka na srijedu, uhapsila 26-godišnjeg Josipa J. iz Travnika, a kasnije je utvrđeno da je vozilo ukradeno, kao i tablice koje su se nalazile na njemu.

Kako saznajemo, policija je oko dva i po sata nakon ponoći, u sklopu redovne kontrole, u ulici Šehida pokušala zaustaviti automobil Golf 2, međutim, vozač se ogluši na naredbe koje su mu davali policajci te je nastavio voziti.

Patrola je krenula za odbjeglim vozačem, koji se, nakon otprilike kilometar i po, zaustavio u mjestu Pirota.

Policija ga je odmah uhapsila, te je, kako nezvanično saznajemo, utvrđeno da se radi o Josipu J., koji je i odranije poznat po činjenju raznih krivičnih djela. Kod njega je tom prilikom pronađena kapa fantomka i radne rukavice.

Prilikom provjera, utvrđeno je da je golf ukraden 10. novembra u Vitezu, dok su registarske tablice, koje su se nalazile na vozilu, ukradene prošlog petka na području Novog Travnika.

– Osoba J. J. je uhapšena, te se intenzivno radi na rasvjetljavanju svih okolnosti koje se mogu dovesti sa ovim događajem – kazali su nam iz MUP-a Srednjobosanskog kantona, te dodali da je o svemu upoznat i kantonalni tužilac.

Nema komentara

Napiši komentar

*

*