Otvorena punionica vode “Valley Aqua” u mjesnoj zajednici Vesela

Bugojancima poznato kao Husića Vrelo u mjesnoj zajednici Vesela, svečano je otvorena i puštena u pogon punionica vode „Valley Aqua“ (Dolina vode) vlasnika Edisa Omerdića iz Lukavca. Fabrika za proizvodnju vode nalazi se na parceli oko šest kilometara udaljenoj od Bugojna na području naselja Vesela.

Radovi su počeli prošle godine i određeni broj nezposlenih Bugojanaca došlo je do zaposlenja. U ovaj projekat vlasnik namjerava uložiti 1,5 miliona KM i ima veoma ambiciozne planove.

Edis Omerdić je vlasnik brenda „Limakva“ u Lukavcu. Radi se o proizvodnji osvježavajućih gaziranih napitaka i vode.

Simboličnom dijelu svečanosti i presijecanjem vrpce tvornica vode u mjesnoj zajednici Vesela u pogon su pustili vlasnik Edis Omerdić i načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić. U prvoj fazi bit će zaposleno 20 osoba.

“Ovdje imamo prelijepe izvore kapaciteta 211 litara vode u sekundi i našli smo interes da iskoristimo ovo Bogom dato blago. Naša zemlja uvozi velike količine vode, mi vidimo svoju šansu. Snadbijevat ćemo dobar dio domaćeg tržišta, a imamo obezbijeđeno tržište i na Bliskom istoku, Saudijskoj Arabiji, Kuvajtu, Kataru, Bahreinu i još mnogim drugim državama u Evropi. U prvoj fazi planiramo da uposlimo 20-ak nezaposlenih Bugojanaca“, rekao je Edis Omerdić, vlasnik punionica vode „Valley Aqua“.

 

“Svim svojim sugrađanima, a posebno Veseljanima želim da čestitam na ovome projektu. Bugojanci kada prepoznaju da se nešto radi kroz privredu, onda se širom otvore vrata. Došlo je vrijeme da pomalo otvaramo i privredne resurse, 2017. i 2018. godina bit će godine promjena na području Općine Bugojno što se tiče privrednih tokova“, naglasio je načelnik Bugojna, Hasan Ajkunić.
Ukupna površina parcele na kojoj se nalazi tvornica je 5500 metara kvadratnih, a sama tvornica je izgrađena na 600 kvadratnih metara.

www.bug.ba

Posted by Bug.ba on 12. Maj 2017

Nema komentara

Napiši komentar

*

*