NVO “Sunce” obilježio 5.decembar – Međunarodni dan volontera

Svim volonterima od srca njihov dan čestitaju članovi NVO „Sunce“.

Na današnji dan, 5.decembar, Međunarodni dan volontera, slavimo volontiranje kao naviku srca za pojedinca, za zajednicu. Davanjem svog slobodnog vremena, znanja i iskustva, entuzijazma i energije drugome, doprinosimo razvoju zajednice i društva u cjelini. Volontiranje osnažuje pojedinca, izgrađuje osjećaj solidarnosti, potiče na sudjelovanje, štiti ranjive skupine od ekonomske, društvene i političke marginalizacije, zbližava i povezuje.

Da volonterizam zbližava i povezuje ljude potvrdit će svi volonteri, a u NVO Sunce trudi da humanizam, volontiranje kao naviku srca razvijamo i kod najmlađih od najranijih dana. Najdraže i najslađe i akcije,  koje izmame najviše osmijeha je Djeda Mraz party.

Na današnji datum 5. Decembar,  Međunarodni dan volontera volonteri NVO Sunce, već tradicionalno posjete bolesnike Opće bolnice Bugojno. Posjeta Bolnici je simboličan prikaz onoga što rade volonteri, znači pomažu onima koji su u stanju neke potrebe, koji su ugroženi.  Prilikom posjete uruče im skromne poklone i upute lijepu riječ sa željom za brzim ozdravljenjem.

Zahvaljujući velikoj podršci Općine Bugojno, odnosno Načelniku Hasanu Ajkuniću naše volonterske akcije bile su, jesu i biće navika srca.

Volonteri NVO Sunce, Bugojno

Nema komentara

Napiši komentar

*

*