HDZ BIH SBK: Budžet mora biti usvojen do kraja godine

Srednjobosanski Kantonalni odbor (KO) HDZ-a BiH na sjednici u srijedu zaključio je kako presuda u slučaju “Prlić i ostali” ne smije utjecati na buduće odnose u Srednjobosanskog kantona (SBK) te kako se borba hrvatskog naroda za ravnopravnost nastavlja.

Na sjednici se raspravljalo o usvojenom Nacrtu proračuna SBK-a i njegovim eventualnim izmjenama, odnosno povećanjima u određenim sektorima.

Stav Kantonalnog odbora je da proračun mora biti usvojen do kraja godine kako bi se u stabilnom ozračju ušlo u novu godinu. U tom svjetlu, kao i zbog opće važnosti sustava obrazovanja, Kantonalni odbor u potpunosti podržava potpisivanje novog kolektivnog ugovora s predstavnicima sindikata koji podrazumijeva povećanje plaća u osnovnom školstvu i već na idućoj sjednici Vlade će inzistirati da ovaj problem bude riješen, navodi se u priopćenju HDZ-a BiH.

Što se tiče kantonalnog proračuna, spomenuta je mogućnost povećanja iznosa namijenjenih za kulturu i sport kao i prijevoz učenika te eventualno pružanje besplatnih zdravstvenih markica određenim kategorijama stanovništva.

Na sjednici je usvojeno izvješće o posjetima Kantonalnog odbora svim općinskim odborima SBK-a u kojima je, kako je rečeno, stanje dobro, ali su evidentirani svi problemi lokalnih zajednica na kojima u narednom razdoblju treba raditi, ali zajedničkim snagama kao jedan kolektiv, navodi se u priopćenju.

Nema komentara

Napiši komentar

*

*