E-TRANSFORMER dolazi u Bugojno!

Obavještavamo građane, učenike osnovnih i srednjih škola da će dana 08.12.2017. godine, petak, u Bugojno doći edukativno multimedijalno vozilo, super kamion E-transformer.

Vozilo će biti na platou Kulturnog sportskog centra u terminu od 10:30 do 14:00 sati u sklopu projekta Bugojno odvaja e-otpad, a Vi koji provodi ZEOS eko-sistem u saradnji sa Eko Elementom i Općinom Bugojno.

Pozivamo sve građane da posjete vozilo.

Posjeta je besplatna!

Za grupne posjete poželjno e da se prijava izvrši putem e-maila: mahir.bjelonja@zeos.ba ili putem kontakt telefona 033 628 606.

Svrha posjete E-transformera je na prvom mjestu zanimljiva edukacija a učesnike, kroz video prezentaciju i razgledanje recikliranih elemenata iz svih kategorija e-otpada unutar vozila, te ukazivanje na obavezu odvojenog i pravilnog odlaganja električnog i elektronskog otpada u specijalni kontejner, koji će biti instaliran na području grada Bugojno, ukoliko se pokaže interes lokalne zajednice.

U sklopu projekta napravljena je i anketa za istraživanje javnosti/građana u Općini Bugojno o upravljanju električnim i elektronskim otpadom kojoj možete pristupiti ovdje.Također sva pravna lica svoj e-otpad mogu donirati jednoj od obrazovnih ustanova koje su učesnici u projektu u njihovom takmičenju za osvajanje nagrade za najveću sakupljenu količinu, potrebno je dostaviti na našu e-mail adresu info@zeos.ba nalog za preuzimanje e-otpada, koji se može preuzeti ovdje.

Video o E-transformeru možete pogledati na: https://youtu.be/PyltIQT8DZE

U električni i elektronski otpad spadaju aparati, uređaji i igračke, koji su radili uz pomoć električne energije ili baterija.Kao što su frižderi, mikseri, mikrovalne, pegle, fenovi, igračke na baterije, bušilce, lemilice, IT oprema itd.

Radujemo se Vašem dolasku!

Nema komentara

Napiši komentar

*

*