Bugojno: Upriličen prijem za Muniba Dedovića, osvajača bronzane medalje u karateu na svjetskom prvenstvu u Španiji

U kabinetu načelnika Općine Bugojno Hasan Ajkunić primio je člana Karate kluba „Mladost“ iz Viteza, reprezentativca BiH Muniba Dedovića, koji je osvojio bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u karateu u Španiji u kategoriji borbi za kadete (+70 kg).

Pored Dedovića prijemu su prisustvovali i karate repezentativac Adnan Hurem i njihov trener Aldin Adilović. Ovo je bila još jedna prilika i dodatna promocija, te su sastanku prisustvovali i predstavnici karate kluba „Master“ Bugojno Amir Šečibović i Nedžad Jusić, sa kojima klub Mladosti iz Viteza ima odličnu saradnju.

Na desetom Svjetskom prvenstvu za kadete i juniore i mlađe seniore koje je održano od 25. do 29. oktobra na Tenerifima u Španiji,  od ukupno 109 država i 1.710 takmičara, član Karate kluba „Mladost“ Vitez, Munib Dedović je osvojio bronzanu medalju u kategoriji borbe kadeti +70 kg.

Na prijemu je istaknuto kako je ovo veliki uspjeh mladog reprezentativca, cijelog tima  ali  i uspjeh  za državu BiH, te naglašeno kako se očekuje da će Dedović ostvarivati još bolje rezultate, kako u sportu tako i u daljnjem školovanju.


Nema komentara

Napiši komentar

*

*