Bugojno: Svečanost povodom početka rada 36 volontera našeg grada

Svečano je  bilo u Kristalnoj sali Općine, ambijent koji je upriličen u povodu početka volonterskog staža za 36 volontera. Ovim činom pruža se prilika za stručno osposobljavanje, a sredstva obezbjeđuje Općina Bugojno. Radno iskustvo u trajanju od godinu dana, ovi volonteri će biti raspoređeni u deset javnih preduzeća i ustanova na području Bugojna.

Ovo je bila prilika da se direktorima javnih preduzeća i ustanova i volonterima obrate: Sead Karahodžić, pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti, Amir Šečibović predstavnik Kantonalne skupštine SBK, Nedžad Jusić vijećnik u Općinskom vijeću, Salih Gurbeta, zamjenik predsjedavajućeg i Igor Vrljić predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno i Hasan Ajkunić, načelnik naše Općine.

Ovim projektom smanjen je broj mladih kadrova na birou za zapošljavanje. U našem gradu stvara se povoljnija klima u planovima da u narednih nekoliko godina na birou ne bude onih koji nisu volontirali ili na neki drugi način stekli stručna znanja, odnosno obavili volonterski ili pripravnički staž.

Potpisane ugovore sa 36 volontera – naših sugrađana proteklih dana, određeni su zabilježili prve radne dane, a za preostale svoje prvo radno iskustvo počinju narednog ponedjeljka.

Više pogledajte u izjavi: Amira Šečibovića zastupnika u Skupštini SBK i Hasana Ajkunića načelnika Općine Bugojno.

Primljeno 36 volontera, od ponedjeljka počinju sa radom!

Primljeno 36 volontera, od ponedjeljka počinju sa radom!

Geplaatst door Bugojno op vrijdag 10 november 2017Nema komentara

Napiši komentar

*

*