Bugojno – Odžak: Stanovnici naselja Dragače imaju problem snabdjevanja vodom

Dok u pojedinim mjesnim zajednicama Bugojna imaju kvalitetno riješeno pitanje snabdijevanja vodom, u mjesnom naselju Dragača mjesne zajednice Odžak u posljednje vrijeme suočavaju selo sa tim problemom.

Kako ističu iz ovog naselja, taj problem ranije su imali većina stanovnika Odžaka, dok se u rješavanje tog problema nije uključio načelnik općine, Hasan Ajkunić sa saradnicima. Rješenje problema nije dugo trajalo, dok nije “neko od nesavjesnih mještana” odvalio katanac na šahtu gdje se nalazi ventil, te na taj način uticao na određeno selektiranje, te pojedine kvartove ostavljao bez vode. Tako to biva kada pojednici “uzmu u svoje ruke” i drugima stvore probleme.

Mještani naselja gdje većim dijelom žive stanovnici romske nacionalnosti izloženi su dodatnim nevoljama. Prisiljeni su za lične potrebe i potrebe stoke vodu donositi sa izvora bez obzira kakvi su vremenski uvjeti, zima, ljeto, bilo koje godišnje doba.

Stoga stanovnici naselja Dragače pozivaju predstavnike mjesne zajednice i lokalne vlasti da se nešto poduzme kako bi svi stanovnici mjesne zajednice Odžak imali kvalitetno snabdjevanje vode, a za to postoje razumni uvjeti.

Nema komentara

Napiši komentar

*

*