Armin Bešagić, perspektivni mladi fudbaler: Odgovara mi ekipa i stil igre NK Iskre

Perspektivni mladi fudbaler bugojanske Iskre, Armin Bešagić igra na poziciji veze. Sa 19 godina igrajući za Iskru u jesenjoj polusezoni svrstao se u rang standardnog prvotimca. U jesenjem dijelu odigrao je 14 utakmica. Ono što na zelenom terenu krasi ovog mladog igrača je odličan pregled, dobra tehnika, osjećaj za ekipni rad. Iskustvo je stekao trenirajući u Akademiji FK Sarajevo u sezoni 2014/2015. Na prijedlog rukovodstva Iskre dobija šansu za dodatno kaljenje.

-Iskra je moj klub u kojem sam napravio svoje prve prave fudbalske korake. Prije toga proveo sam godinu dana u akademiji FK Sarajevo gdje sam može se reći oblikovan kao igrač.

Za nogometaše rad sa različitim trenerima predstavlja izazov i određen motiv. U karijeri si imao priliku raditi sa brojnim trenerima, ko je na tebe ostavio najviše sportskog obilježja. Šta si sa posebnim odnosom najviše prihvatao?

-Što se tiče našeg bivšeg trenera Senida Kulaša i sadašnjeg Salima Durakovića imam samo riječi hvale. Sadašnji trener Salim je također stvorio odličnu atmosferu u klubu. Zadovoljan sam i na koji način nam prenosi svoje znanje te se nadam da ćemo u proljeće kročiti sa novim pobjedama.

Pozicija na kojoj igraš je vrlo poletna, igraš na dijelu koji ugrožava protivničku odbranu i gol. Krasi te slavlje prilikom postizanja gola. Koji je najdraži gol, koja utakmica ostaje sa posebnim i dragim sjećanjem u dosadašnjoj karijeri?

-Sama riječ vezni igrač dosta govori. Ekipa i ekipni učinak dosta zavisi od nas igrača iz sredine terena. Moramo da budemo i u ofanzivi i defanzivi. Nadam se da je struka zadovoljna mojim dosadašnjim igračkim radom.

Redakacija Bug.ba dobila je određene informacija da vas prate pojedini nogometni stručnjaci, koliko su tvoje motivacione ambicije vezane za Iskru, posebno ako se ima u vidi činjenica da ove sezone bugojanski prvoligaš želi da bude u gornjem dijelu tabele, a za slijedeću žele ambicije iskazati za sami vrh, pa čak i boriti se za premijer ligu?

-Naravno ova liga se mnogo prati, te i meni godi, kada čujem da se neko interesuje za mene i moj stil igre.

Za svakog nogometaša u tvojim godinama primjetan je osjećaj i želja za uspjeh u gradnji sportske karijere. Kakvi su tvoji planovi za budućnost, gdje se vidiš za nekoliko godina?

-Zato i igramo fudbal da bi napredovali i bili sve bolji i bolji. Moj cilj je da idem stepenicu po stepenicu ka vrhu. Volio bih za koju godinu obući dres nekog velikana iz Premijer lige pa dalje se boriti i za veće klubove.

Nogomet je i dalje u Bugojnu vrlo popularan, mnogi mladi rado se upisuju i treniraju nogomet. Koja je tvoja poruka mladima, čemu posebno da posvete pažnju trenirajući nogomet.

-S obzirom da sam i ja još mlad igrač želim da svim dječacima poručim da nikad ne odustaju i da budu uporni u ostvarenju svojih ciljeva, rekao je na kraju Armin Bešagić, nogometaš Iskre.

1 komentar

Napiši komentar

*

*

  • Enes
    18 Novembra 2017 at 21:42 - Reply

    koja je iskra na tabeli.