Završen Drugi omladinski turnir “Vrbanja 2017”, pobjednik je ekipa Ljubnića

U okviru manifestacije obilježavanja stradanja stanovnika MZ Vrbanja, Crniče i Vrpeć već tradicionalno svake godine organizuje se malonogometni omladinski turnir Vrbanja 2017. Turnir je organizovalo Udruženje porodica stradalih Vrbanja 1993. Pokrovitelj turnira je Općina Bugojno i načelnik Hasan Ajkunić. Na turniru su učestvovale ekipe iz: Drvetina, Glavice-Vileši, Poriče, Ljubnić, Vesela, Gračanica, Odžak-Pavice, Pokret mladih, Karadže, Kopčić, Gromile i ekipa Vrbanje.

– Turnir je organizovan u sklopu obilježavanja stradanja šehida i porodica MZ Vrbanja, Crniče i Vrpeć. Ove godine turnir je brojniji, imamo dvanaest ekipa, taj broj ekipa u odnosu na prošlu godinu povećao se. Hvala našem načelniku na podršci koju imamo izjavio je zamjenik Presjedavajućeg Općinskog vijeća Bugojno Salih Gurbeta.

-Čuvajte uspomene na prošlost, čuvajte svoju historiju. Mi ćemo uvijek biti uz vas. Zahvaljujući našem Salihu Gurbeti osposobljeno je vaše igralište, zajedno sa Dževadom koji su bili svakodonevno tu dok se nije napravio sportski teren. Vjerujem da ćemo ovdje imati jedan kamp okupljanja sportaša naše Vrbanje izjavio je načelnik Hasan Ajkunić.

Salih Gurbeta u ime organizatora uručio je zahvalnicu načelniku Hasanu Ajkuniću.

Pobjednik turnira je ekipa Ljubnića.

Drugo mjesto osvojila je ekipa Glavica, a treće mjesto ekipa Poriča.

Fer play dobila je ekipa Dervetina. Najbolji igrač turnira je Čorina Saudin, a najbolji golman je Selmin Jusufbašić.

Nagrade su uručili Načelnik općine Hasan Ajkunić, Enes Šehić, Emir Omerinović i Jahijat Karabeg.

U ime organizatora Salih Gurbeta se zahvalio svim učesnicima na fer playu i pozvao načelnika da zatvori Drugi omladinski turnir.

Nema komentara

Napiši komentar

*

*