Vijeće učenike Srednje tehničke škole Bugojno obradovalo prvačiće Treće osnovne škole i Prve osnovne škole Jaklić

U ponedjeljak 19.12.2016. godine, članovi Vijeća učenika Srednje tehničke škole Bugojno, u sklopu akcije mreže vijeća učenika “Jedan slatkiš, jedno dijete” posjetili su Treću osnovnu školu i Prvu osnovnu školu Jaklić u Bugojnu. Razlog posjete je bila podjela slatkiša najmlađim učenicima ove dvije škole.

Oni su ovu aktivnost nazvali, “Slatkiš srednjoškolca osnovcu”. Novčana sredstva su prikupljena od strane učenika Srednje tehničke škole, koji su ovim gestom željeli obradovati prvačiće za kraj njihovog prvog polugodišta i za kraj 2016. godine.

Prigodnim programom i podjelom slatkiša su razveselili i izmamili osmijehe na licima prvačića. “Ovim želimo pokazati da mladi žele i mogu raditi pozitivne stvari za dobrobit cijele zajednice. Kroz ovakve projekte učimo da radimo u timu, suosjećamo sa drugima, a učimo i o važnosti poštovanja drugog i drugačijeg, te kako je bitno doprinositi zajednici u kojoj živimo. Najvažnije nam je da smo obradovali ove mališane i da smo izmamili osmjeh na njihovim licima.” poruka je ovih vrijednih srednjoškolaca.

Vijeće učenika Srednje tehničke škole Bugojno

Nema komentara

Napiši komentar

*

*