Učenice Ema Smajlović (Bugojno) i Selma Fuško (Travnik) plasirale se na Genius Olympiad

U Međunarodnoj srednjoj školi u Sarajevu 24.  i 25. februara je održana osma po redu Bosepo olimpijada na kojoj su od ukupno prijavljenih 185 projekata, predstavljena 134 projekta. U sklopu svojih projekata, učenici osnovnih i srednjih škola iz cijele BiH imali su priliku predstaviti se u kategorijama – inženjering i IT, okoliš, energija, kratki film, juniori i umjetnost.

“To je bila odlična prilika mladim ljudima da se upoznaju, razmjene svoja iskustva i ideje, te da se plasiraju na brojna međunarodna i svjetska takmičenja projekata”, poručio je predstavnik Organizacionog odbora Hermin Kapetanović.

Učenice trećeg razreda Sarajevo koledža Ema Smajlović (Bugojno) i Selma Fuško (Travnik) su sa svojim projektom „Lactase between us“ osvojile zlatnu medalju i glavnu nagradu: puna stipendija za dodiplomski studij na Internacionalnom Burch univerzitetu. Isto tako, učenice su ostvarile direktan prolaz na Genius Olympiad, internacionalnu olimpijadu naučnih projekata koja će se održati u Oswegu, New York, u periodu 12.-17.06.2017. godine.

Za odlazak na ovu Olimpijadu i predstavljanje naše zemlje u najboljem svijetlu, učenicama su potrebna finansijska sredstva za avionske karte i vize (cca. 6.400,00 KM). Sva zainteresirana pravna i fizička lica, svoje donacije mogu uplatiti na slijedeći broj računa: 1990490099334643 SPARKASSE BANKA.

Nema komentara

Napiši komentar

*

*