U Župnom uredu u Bugojnu upriličen Uskršni prijem

U prostorijama Župnog ureda Crkve Sv. Ante Padovanskog u Bugojnu u ponedjeljak (17.04.2017.) je upriličen tradicionalni Uskršni prijem za predstavnike vjerskog, političkog i javnog života Gornjevrbaske regije.  Bila je ovo prilika da svim katolicima čestitaju Uskrs ali i građanima pravoslavne vjeroispovjesti požele sve najbolje povodom najvećeg hrišćanskog blagdana Vaskrsa.

Zdenko Antunović je uputio čestitke katolicima povodom Uskrsa i dobrodošlicu pristiglim, a kasnije se obratio domaćin fra Zoran Tadić.

-Svim katolicima, vjernicima želim sretan i blagoslovljen Uskrs. Hvala svima što se ova lijepa tradicija ovdje nastavlja i što se na prijemima okupljaju predstavnici dva grada. Sugrađanima želim da im Bog da ono što žele, i oni i njihove obitelji – rekao je fra Zoran Tadić.

Ovom prigodom čestitke su uputili: protonamjesnik Slaviša Đurić, bugojanski paroh, glavni imam Medžlisa IZ Bugojno Vehid ef. Arnaut, glavni imam Medžlisa IZ Donji Vakuf Esad Slipac, načelnik Donjeg Vakufa Huso Sušić i predsjedavajući Općinskog vijeća Donjeg Vakufa Naser Rujanac, te Tihomir Zrile koji je tu funkciju obavljao ranijih godina. S obzirom da prijemu nije mogao prisustvovati načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić u njegovo ime se obratila pomoćnica načelnika Dženana Abdalajbegović, dok se ispred općinskih struktura vlasti kratko obratio i predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno Igor Vrljić.

Na kraju uslijedilo je druženje prisutnih, uz zajednički iskazanu radost i želje, da ovakvih i sličnih prijema u Bugojnu u narednom periodu bude tokom vjerskih blagdana islamskih, katoličkih i pravoslavnih vjernika.

www.bug.ba

Posted by Bug.ba on 17. April 2017

Nema komentara

Napiši komentar

*

*