U Vitezu održan sastanak Kluba hrvatskih privrednika

Prije dvije godine osnovan je neformalni Klub hrvatskih privrednika u Bosni i Hercegovini u svrhu unaprjeđena poslovne saradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, naročito putem poticanja trgovine, investicija i drugih vidova privredne saradnje, pružanja podrške hrvatskim kompanijama koje posluju u BiH.

U hotelu Central u Vitezu održan je redovni sastanak Kluba hrvatskih privrednika na kojem se razgovaralo o mnogim problema s kojima se susreću privrednici, a jedna od glavnih tema je bila i daljnji razvoj kluba.

Predsjednik Koordinacijskog odbora Kluba hrvatskih privrednika u BiH i direktor preduzeća „Podravka “ Milan Šarlija, kazao je da je Klub ostvaruje ciljeve putem konstruktivnih rješenja za privredne probleme koji se tiču hrvatske i bosansko – hercegovačke poslovne saradnje

Šarlija je dodao će se klub i u budućnosti zalagati za bolje uslove na tržištu BiH za hrvatske i bosansko-hercegovačke kompanije.

Na sastavnku je prisustvovao i Goran Masnec, direktor Hrvatske privredne komore , sektor za međunarodne odnose, koji je prenio svoja iskustva i dao određene sugestije Klubu hrvatskih privrednika.

Podršku Klubu hrvatskih privrednika dalo je Udruženje bosanskih Hrvata “Prsten”, čiji je cilj okupljanje Hrvata porijeklom iz BiH u Hrvatskoj i saradnja sa privrednicima u BiH na području gdje žive Hrvati. Glavni sekretar Udruženja “Prsten”, Marjan Biškić, istako je da nisu prvi put u Lašvanskoj dolini i da već duže vrijeme sarađuju sa privrednicima.

Ambasador Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio kazao je da je nakon dvije godine došlo vrijeme da se analizira dosadašnji rad Kluba i da se u budućnosti napravi jedan novi iskorak.

tntportal.ba

Nema komentara

Napiši komentar

*

*