U Travniku forum o perspektivama razvoja bh. poljoprivrede

Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini (EUSR) pokrenuo je projekat o perspektivama razvoja bh. poljoprivrede, s ciljem da se otvoreno razgovara o trenutnoj situaciji ruralnih područja i poljoprivrede u BiH, kao i izazovima i mogućnostima koje nudi proces pristupanja EU.

U sklopu projekta bit će organizovana sveobuhvatna kampanja koja će se sastojati od foruma na temu poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i od informativno-edukativnih događaja diljem zemlje.

Prvi od deset planiranih foruma biće održan u srijedu, 11. januara 2017., u Kulturnom centru Travnik, sa početkom u 12:00 sati.

Pored domaćih, regionalnih i međunarodnih stručnjaka, na forumu će se obratiti zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Khaldoun Sinno.

Prisutni će također imati priliku da nakon foruma prisustvuju informativno-edukativnom sajmu na kojem će izlagati partneri na projektu, UNDP BiH i projekat USAID/Sweden FARMA II, teUdruga poduzetnika i poslodavaca Žepče(UPIP) i Farmofit – Fabrika stočne hrane Rapić, Gradiška.

Nema komentara

Napiši komentar

*

*