U Jajcu akcija za primjer: Zasijali krompir i cjelokupan urod donirali Javnoj kuhinji

Mještani jajačkog naselja Bešpelj, a posebice njihova omladina, već duže vrijeme žive, rade i djeluju kao jedinstveno i neodvojivo tkivo, pa su njihove društvene aktivnosti već u startu predodređene za uspjeh.

Dokaz tome je i zajednički organizovana akcija sijanja i kopanja krompira, čiji je cjelokupni urod namijenjen Javnoj kuhinji u Jajcu

Nakon što su u mjesecu maju zasijali krompir planiran za donaciju u humanitarne svrhe, tačnije Javnu kuhinju u Jajcu, a mještani Bešpelja nedavno su ubrali plodove svog plemenitog rada i truda.

Jajceakcijakrompir1

-Ovo je druga godina kako džematlije organizovano sade krompir za Javnu kuhinju u Jajcu, želeći time pomoći u radu ovu ustanovu i steći Božje zadovoljstvo, rekao je Abdurahman Mujak, imam u džematu Bešpelj.

Na jednom dulumu izvađeno je oko 1.5 tona krompira.

-Molimo Allaha dž.š. da ukabuli i u sevap upiše svima koji su na bilo koji način učestvovali u ovoj hairli akciji, i da bude što manje onih koji se moraju hraniti u javnoj kuhinji, kazuje nam Mujak te dodaje:

Naime, oko parcele gdje je zasađen krompir, divlje svinje su uzrovale sve, ledinu, druge bašče, ali nisu ulazile u našu parcelu.

Ova akcija se sprovodi sa HO Merhamet Jajce u saradnji s džematom Bešpelj te Medžlisom Islamske zajednice Jajce.

 

Jajce Online

Nema komentara

Napiši komentar

*

*