Tragedija u Travniku: Djevojci pozlilo na radnom mjestu, nedugo nakon toga preminula u bolnici

Osamnaestogodišnja Amela Mahalbašić, radnica tvornice nekadašnje konfekcije “Borac” Travnik, a sada preduzeća “Fortitudo”, preminula je danas nakon što joj je pozlilo na radnom mestu.

Radnici ovoga preduzeća, navodno su tvrdili danas, da je Ameli pozlilo zbog posledica koje su izazvane radom u nehumanim uslovima uzrokovanim niskim temperaturama u ovom gradu. Navodno, zbog rada u hladnoći u samim prostorijama ovog preduzeća, još nekoliko radnika je potražilo lekarsku pomoć.

Iz MUP Srednjo-bosanskog kantona su za Faktor potvrdili da se vrši provera ima li elemenata krivičnog dela.

– Nama ovaj slučaj nije prijavljen, ali je ta informacija došla do nas. Policajci su proveravali o čemu se radi i utvrđeno je da je devojci pozlilo na radnom mestu. Hitna je odmah došla po nju, te je brzo prebačena u bolnicu, ali je preminula – kazao je za Rusmir Prohan, portparol MUP SBK.

Ovo je, kažu radnici, nateralo čelne ljude “Borca” da obustave rad i puste radnike kući.

Međutim, predsednik Sindikata “Fortituda” Samir Hadžić večeras je u izjavi negirao da je devojka preminula usled izuzetno niskih temperatura u prostorijama tvornice. Takođe, kazao je i da nisu tačni navodi kako je više radnika tražilo lekarsku pomoć.

– Mislim da je u pitanju psihološki efekat nakon smrti mlade devojke i zbog toga je direktor rekao radnicima da idu kući. Devojka je prošle sedmice bila bolesna. Bolelo ju je grlo i pluća, a danas ju je zaboleo stomak. Pozlilo joj je. Došli su lekari iz Hitne pomoći, nažalost devojka je preminula na putu do bolnice – rekao je Hadžić.

Faktor.ba

2 komentar

Napiši komentar

*

*

  • HODŽIĆ EMIRA
    12 Januara 2017 at 09:51 - Reply

    SMATRAM DA NIJE TEŠKO STRUČNIM LICIMA UTVRDITI UZROK OVE STRAŠNE TRAGEDIJE I TEK ONDA MOŽEMO KOMENTARISATI I EVENTUALNO OSUĐIVATI DO TADA TREBAMO SAČEKATI I SUOSJEČATI SA PORODICOM PREMINULE

  • azra
    12 Januara 2017 at 00:52 - Reply

    Predsjednik sindikata govori jedno ,brat drugo,stric treće. 🙁 Očito je firmakrenula sa ucjenama i nagodbama. Jadan sindikalista,jadan brat i stric jadna je majka svih nas koji za koru kruha i smrzavanje djevojke zataškavamo