SBK: Počinju „Dani tehničke ispravnosti vozila 2017“

Na području Srednjobosanskog od utorka 10. oktobra pa do četvrtka, 12. oktobra  bit će provedena preventivna provjera ispravnosti vozila. Preventivnu provjeru ispravnosti vozila provest će stručne institucije za nadzor rada ovlaštenih tehničkih pregleda vozila u Federaciji BiH, IPI – Institut za privredni inženjering iz Zenice, Mervik iz Sarajeva i Centar motor iz Širokog Brijega u saradnji sa Federalnim ministarstvom prometa i komunikacija i ovlaštenim stanicama  tehničkih pregleda.

-Cilj ove preventivne provjere je da vozači i pravni subjekti  u javnom prevozu povećaju svijest o važnosti tehničke ispravnosti vozila. Pregledi su besplatni za sva ispravna vozila. Kod utvrđenih tehničkih neispravnosti vozila vozač, odnosno vlasnik vozila će se sankcionisati prema Zakonu. – pojasnili su nam iz Instituta za privredni inženjering iz Zenice.

Vozila će zaustavljati službenici policiji sa kojima će biti i ovlaštena lica.  Stručna institucija IPI iz Zenice nadležna je za područje SBK, USK i ZDK i u saradnji sa kantonalnim MUP-ovima uz odobrenje kantonalnih policijskih komesara i u saradnji sa ovlaštenim stanicama tehničkih pregleda sa ovih područja.

Akcija u Unsko-sanskom kantonu će biti proveda 17. i 18. oktobra, a sedam dana kasnije u Zeničko-dobojskom kantonu.

travnik-grad.info

Nema komentara

Napiši komentar

*

*