Radionica u Bugojnu: “Siguran ženski prostor kreiranja zagovaračkih akcija”

Fondacija CURE poziva sve žene iz Livna, Kupresa, Bugojna i Grahova na radionicu „Siguran ženski prostor kreiranja zagovaračkih akcija” koja će se održati u periodu od 18. 10. do 19.10.2017. godine u Bugojnu.

Radionica će omogućiti ženama upoznavanje sa ženskim pravima, rodnoj ravnopravnosti, prevencijom svih oblika nasilja i socijalnom pravdom. Na ovaj način ćemo omogućiti da se žene kroz neformalno umrežavanje inspirišu i aktiviraju na snažnije zagovaračke akcije u svojim lokalnim zajednicama.

Radionica se organizuje u sklopu projekta „Žensko zagovaranje za rodnu ravnopravnost“ koju finansijski podržava Women’s World Day of Prayer (WWDP)-German Committee.

Osnovni cilj projekta jeste kroz proces umrežavanja i zagovaranja osigurati socijalnu pravdu za žene različite dobne, socijalne, nacionalne, etničke i vjerske pripadnosti s područja Romanije, Istočnog Sarajeva, Hadžića, Kupresa i Tuzle.

Ukoliko ste iz Livna, Kupresa, Bugojna i Grahova a želite da saznate više o ženskim pravima i zagovaranju iz ženske perspektive, molimo vas da svoju prijavu (ime i prezime, grad, kontakt telefon) pošaljete najkasnije do srijede do nedelje, 15.10.2017.godine na e-mail: vildana@fondacijacure.org.

Za sve dodatne informacije molim vas da kontakirate Vildanu Džekman, aktivistkinju i feministkinju

Fondacije CURE putem e-maila: vildana@fondacijacure.org ili putem telefona: +387 33 20 75 61

*Informaciju o tačnoj lokaciji održavanja radionice kao i agendu učesnice će dobiti nakon završenog
procesa prijave.

**Fondacija CURE pokriva putne troškove, kao i troškove osvježenja i hrane samo za učesnice radionice koje su iz navedenih gradova sadržanih u ovom pozivnom pismu.

***Nažalost nismo u mogućnosti pokriti smještaj za učesnice radionice.

Očekujemo vas!
Fondacija CURE

Nema komentara

Napiši komentar

*

*