Promovisana knjiga u Elči Ibrahim-pašinoj medresi

U srijedu 4. oktobra 2017. godine u Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku, u prisustvu brojnih gostiju održana je promocija knjiga čiji izdavač je Medžlis islamske zajednice Jajce.

Riječ je o knjigama „Kraljevski grad pod sultanima“, „Stotinu i jedno prisjećanje, Tradicija Bošnjaka na području općina: Jajce, Jezero i Šipovo“, te posljednjoj u nizu „Zločini nad Bošnjacima Jajca, Jezera i Šipova 1992-1995“.

Promotori pomenutih knjiga bili su prof. dr. Ismet Bušatlić, prof. dr. Rasim Muratović, dr. Dževada Šuško, te glavni imam MIZ Jajce Zehrudin Hadžić, prof.

Prisutnima je između ostalog, predstavljen i rad Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Sarajevo, kao i Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka Sarajevo.

Prema riječima direktora Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku, Dževdet Šošić, osmog oktobra 1994 godine je aktiviran rad ove medrese i taj datum se obilježava kao Dan škole.

Osim promocije knjiga, prisutnima će biti predstavljen rad Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Sarajevo, kao i Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka Sarajevo.

Nema komentara

Napiši komentar

*

*