Projekat uređenja korita rijeke Vrbas u MZ Vrbanja uspješno se realizuje

U zgradi općine Bugojno održan je bitan sastanak, a riječ je o projektu uređenja korita rijeke Vrbas na području MZ Vrbanja. Kako je ocijenjeno na sastanku, a kasnije i obilaskom terena, zaključeno je da je prva faza cjelokupnog projekta uspješno realizirana, na zadovoljstvo svih, posebno mještana ovog područja.

Sastanku su prisustvovali načelnik Hasan Ajkunić , predstavnici Općinskog vijeća ,OŠ CZ I resornih općinskih službi , predstavnik finnasijera projketa, Agencije za vodno područje sliva rijeke Save Marko Barić  te Mirsad Tojaga, ispred firme”Tojaga” iz Mostara koja je izvodjač radova.  Kako je istaknuto ovom prilikom, saradnja svih koji su učestvovali u projektu  pa i mještana tog naselja ocijenjena je izuzetno dobrom što je rezultiralo da se realizira u predvidjenom roku. U uređenje korita rijeke Vrbas u Vrbanji, Agencija za vodno područje sliva rijeke Save je uložila oko 100.000 maraka.

Projekat uređenja korita rijeke Vrbas u MZ Vrbanja

Projekat uređenja korita rijeke Vrbas u MZ Vrbanja

Geplaatst door Bugojno op maandag 18 september 2017

Po završetku sastanka, njegovi učesnici su obišli teren. Kako su istakli svi učesnici projekta, uredjenje korita rijeke Vrbas je izuzetno bitan projekat kako bi se prvenstveno riješio problem poplavnih područja, a sa završetkom projekta i u MZ Gračanica, koji se realizuje u saradnji sa UNDP-om, naša općina će u znatnoj mjeri riješiti taj problem.

http://www.bug.ba/projekat-uredjenja-korita-rijeke-vrbas-u-mz-vrbanja-uspjesno-se-realizuje.html

Posted by Bugojno on 18. rujna 2017

Mersima Muminović/rtvbugojno.ba

Nema komentara

Napiši komentar

*

*