Pojačane kontrole rada ugositeljskih objekata i saobraćaja na području Srednjobosanskog kantona

Tokom vikenda je po različitim osnovama, a najčešće zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, iz saobraćaja je isključen 71 vozač. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u iznosu preko 1,5 promila, slobode je lišeno i zadržano u policijskim stanicama do otrežnjenja ukupno 6 osoba, po dvije osobe u Novom Travniku i Donjem Vakufu i po 1 osoba u Gornjem Vakufu-Uskoplju i Kiseljaku.

Iz saobraćaja je isključeno i 10 vozila, a zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 357 prekršajnih naloga, dok je mobilnim radarom evidentirano ukupno 310 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

Prilikom kontrole saobraćaja ukupno su oduzeta 3 vozila i 1 motocikl.

U Kiseljaku je privremeno je oduzeto 1 vozilo, a radi se o vozilu Golf IV, čiji je vozač bio pod dejstvom alkohola, te je zadržan u policijskoj stanici do otrežnjenja, a za ranije počinjene prekršaje ima veći iznos neplaćenih novčanih kazni.

U Travniku je oduzet motocikl za koji su sumnja da je predmet carinskog prekršaja, te su o svemu upoznati službenici Uprave za indirektno oporezivanje.

U Gornjem Vakufu-Uskoplju oduzeto je vozilo Mercedes od osobe koja  ima iznos od 1630 KM neplaćenih novčanih kazni, te vozilo Golf 2, od osobe koja je vozilom upravljala bez vozačke dozvole, ima iznos od 1130 KM neplaćenih novčanih kazni za ranije počinjene prekršaje.

Službenici policije u Gornjem Vakufu-Uskoplju su prilikom obavljanja patrolne službe slobode lišili osobu S.Š. rođen 1980.godine iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja, za kojim je općinski sud Bugojno raspisao potjernicu, te ga predali službenicima sudske policije.

Nema komentara

Napiši komentar

*

*