Organizovan planinarski pohod na Ajvatovicu

U  povodu 22.marta, Svjetskog dana voda, Muftijstvo Travnik, MIZ Bugojno, Općine Bugojno i Donji Vakuf, u saradnji sa planinarskim društvima“Koprivnica“ Bugojno i „Dubrave“ iz Donjeg Vakufa, Udruženje strijelaca „Kalin“ Bugojno, danas su organizovali planinarski pohod na Ajvatovicu.

U ovom pohodu je učestvovala i starija i mlađa populacija. Nakon zajedničkog okupljanja na Musali u Pruscu, učesnici su se uputili ka ajvatovici pješke. Nakon izlaska na tlo ajvatovice klanjan je podne namaz, a nakon toga je otvoren program uređenja izvora ajvatovice obraćanjem gostiju. Prisutnima su se obratili izaslanik Muftije travničkog, prof. Rešad ef. Lendo i načelnik opštine D. Vakuf Huso Sušić. Programu su prisustvovali glavni imami Bugojna i Donjeg Vakufa, kao i načelnik opštine Bugojno, Hasan Ajkunić.

Nakon obraćanja gostiju, uslijedio je zajednički ručak za sve prisutne. Na kraju programa, prisutni su učestvovali u rekreativnom gađanju iz vazdušne puške, kojeg je organizovao Streljački klub „Kalin“ iz Bugojna.

Zahvaljujemo se svim našim organizatorima, svima onima koji su podržali ovaj projekat, kao i svima onima koji su učestvovali u današnjem pohodu. Molimo Allaha dž.š da nas nagradi svakim dobrom i ovog i onog svijeta.

 Hfz. Mahir ef. Ramić

http://www.bug.ba/organizovan-planinarski-pohod-na-ajvatovicu.html

Posted by Bugojno on 19. mart 2017

Nema komentara

Napiši komentar

*

*