Održana komemoracija povodom smrti prim. dr. Mustafe Strukara

U Kristalnoj sali Općine Bugojno održana je komemoracija povodom smrti nekadašnjeg načelnika Općine Bugojno prim.dr. Mustafe Strukara.

Prim. dr. Mustafa Strukar rođen je u Travniku 1955. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Bugojnu, a Medicinski fakultet u Sarajevu.

Dr. Mustafa Strukar bio je jedan od osnivača SDA u Bugojnu i jedan od osnivača Patriotske lige, načelnik saniteta u ratnom periodu, predsjednik OO SDA Bugojno, član KO SDA SBK-a, član GO SDA BiH, obavljao je i funkciju direktora Medicinskog centra Bugojno, bio je šef Službe za neurologiju i psihijatriju bolnice Travnik i načelnik općine Bugojno u periodu od 1999. do 2004. godine.

Smrt ga je zatekla u 62. godini na mjestu šefa Službe za neurologiju i psihijatriju JU Bolnica Travnik.

O njegovom životu, liku i djelu te nenadoknadivom gubitku za porodicu, grad i šire govorili su njegovi prijatelji i radne kolege najmilijih.

Nakon duge i teške bolesti jučer je u Bugojnu preminuo prim. dr. Mustafa Strukar.

O životnom putu dr. Mustafa Stukara u uvodu je govorio Sead Karahodžić, šef službe za privredu i društvene djelatnosti i opću upravu.

O političkom angažmanu dr. Strukara tačnije obavljajući funkcije načelnika Općine Bugojno ukratko se prisjetio i sekretar Općinskog vijeća Bugojno Sejad Pokvić.

Dr. Mustafa Stukar je bio jedan od osnivača Stranke demokratske akcije u Bugojno i predsjednik OO SDA i dao nemjerljiv doprinos u očuvanju i jačanju ciljeva na kojima počiva stranka istakao je Faruk Aganović Jupi.

Prim. dr. Mustafa Stukara ćemo pamtiti i po svemu što je uradio sa ciljem unaprijeđenja zdravstva u Bugojnu i Srednjobosanskom kantonu. U ime kantonalne Bolnice Travnik u kojoj je dr. Strukar obavljao funkciju šefa Službe za neurologiju i psihijatriju na komemoraciji se obratio i njegov radni kolega dr. Adnan Durek.

Odlazak rahmetli Strukar je velik i nenadoknadiv gubitak za porodicu, grad i cijelu Bosnu i Hercegovinu istakao je Hasan Ajkunić, načelnik Općine Bugojno.

Dr. Strukar će ostati upamćen u historiji naše Općine a i mnoge šire kao cijenjen, poštovan ljekar, čovjek, patriota – istakla je u svom dirljivom govoru potpredsjednica FBiH dr. Melika Mahmutbegović.

Zahvalnost svima koji su uz njih u ovim najtežim trenucima, ali prije svega svome ocu na kojeg je uvijek bio uvijek i ostao ponosan, iskazao je ovom prilikom njegov sin Nedim Strukar koji se obratio u ime ožalošćene porodice.

Svi prisutni na komemoraciji imali su priliku upisati se u knjigu žalosti koja je bila postavljena u holu Kristalne sale.

Dženaza rahmetli prim. dr. Mustafi Strukaru klanjana je poslije ikindije namaza Sultan Ahmedove džamije, a ukop je obavljen na mezarju Jaklić.

Nema komentara

Napiši komentar

*

*