Održan sastanak privrednika općine Bugojno

U prostorija Općine Bugojno u ponedjeljak 18.09.2017. godine održan je sastanak privrednika općine Bugojno sa ciljem pokretanja aktivnosti oko zakazivanja izborne Skupštine Udruženja privrednika općine Bugojno. Na sastanku je razgovarano o problematici poslovanja, iznalaženju mogućih rješavanja za preovladavanje istih, te pružanje podrške privredi iz nadležnosti lokalne zajednice. Sve aktivnosti su predviđene Strategijom razvoja općine Bugojno.

Održan sastanak privrednika općine Bugojno

Održan sastanak privrednika općine Bugojno

Geplaatst door Bugojno op maandag 18 september 2017

Izborna skupština udruženja bit će zakazna za 40-50 dana, na kojoj će biti održana tematska sjednica, bio je to zaključak sastanka. Domaćini sastanka bili su načelnik općine Bugojno, Hasan Ajkunić, presjedavajući Općinskog vijeća Bugojno Igor Vrljić i zamjenik presjedavajućeg Općinskog vijeća Bugojno Salih Gurbeta.

Većina sudionika je pozitivnim ocijenila današnji sastanak i kako kažu, samu ideju konačno uspješne saradnje vlasti i privrednika. Istaknuto je na kraju da sve aktivnosti koje će biti poduzete, pa tako i skoro održavanje Izborne skupštine Udruženja privrednika kojoj će predhoditi tematska sjednica, imaju prvenstveni cilj da privredni resurs bude partner općine. Očekuje se da će njihova zajednička saradnja biti još bolja u 2018. godini u interesu razvoja privrede i popravljanja ekonomske slike grada.

Nema komentara

Napiši komentar

*

*