Održan edukativni seminar za hadžije sa područja Muftijstva travničkog

U srijedu 02. augusta 2017. godine poslije ikindije namaza u prostorijama Islamskog centra na Kalibunaru održan je edukativni seminar za hadžije sa područja Muftijstva travničkog.

Riječi dobrodošlice prisutnima su uputili imam džemata Kalibunar mr. Aljo-ef. Cikotić i sekreta Muftijstva travničkog Rešad-ef. Lendo koji je ujedno bio i moderator semnara.

U ime Ureda za hadž i umru obratili su se rukovodilac Ureda Nezim-ef. Halilović, Bahrudun-ef. Čolo i ljekar Muhamed Tamim. Oni su hadžijama ukazali na najvažnije momente u organizaciji i odlasku na hadž hadžija iz Bosne i Hercegovine. Govorili su o fazama putovanja koje ih očekuju, o medicinskim aspektima organizacije, te su hadžijama uputili i praktične savjete. Nakon seminara hadžijama su podijeljeni koferi, prsluci, okovratni novčanici i brošura o hadžu.

Ovo je jedan od devet edukativnih seminara na kojem se putnici na Sveta mjesta educiraju o osnovnim detaljima i samoj organizaciji puta. Ove godine sa područja Muftijstva travničkog na hadž putuje 84 hadžije plus dvojica vodiča.

Nema komentara

Napiši komentar

*

*