Održan 6. Regionalni sajam poljoprivrede i eko turizma “Zlatna jesen Bugojno 2017.”

U Bugojnu je danas održan je danas u ulici Zlatnih ljiljana 6. Regionalni sajam poljoprivrede i eko turizma “Zlatna jesen Bugojno 2017.” Organizatori manifestacije su Općina Bugojno i Asocijacija organskih proizvođača SBK-a. Cilj sajma je promovisanje organske proizvodnje te ukazivanje na važnost konzumiranja organske hrane.

Na samom početku prisutnima se obratio Sejad Herceg, predsjednik Saveza “Organsko FBiH” koji je ukazao na važnost održavanja sada već tradicionalnog sajma poljoprivrede i eko turizma na području općine Bugojno. Prisutnima obratili su se načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić i predsjedavajući OV Igor Vrljić koji su pružili punu podršku u organizovanju sada već tradicionalnog sajma na području naše općine.

 

Cilj sajma je promovisanje organske proizvodnje kao i podizanje svijesti javnosti na važnost konzumiranja organske hrane za očuvanje zdravlja. Izlagači su na štandovima ponudili raznovrsnu ponudu voća, povrća, mliječnih proizvoda, ljekobilja kao i mnogih drugih proizvoda.

Na ovogodišnjem sajmu, pojedinim proizvođačima uručena su i priznanja. Priznanje za najposjećeniji štand dobio je Mirsad Mehdić. Najbolju prezentaciju na sajmu imala je firma Sfere d.o.o. Nihadu Gurbeti pripalo je priznanje za najljepši štand. Prvi put na ovogodišnjem sajmu uručeno je priznanje Općini Bugojno i Općinskoj poljoprivrednoj službi za podršku u promovisanju organskog pokreta. Zlatna korpa uručena je predsjedavajućem OV Igoru Vrljiću.

Ovogodišnji sajam svojim nastupom uveličali su članovi Gradskog folklornog ansambla Bugojno.


(rtvbugojno.ba/Sabina Perenda)

Nema komentara

Napiši komentar

*

*