Međureligijsko vijeće afirmiše Bugojanske vrijednosti

Članovi Općinskog odbora Međurelijskog vijeća Bugojno na čelu sa predsjednikom Vehidom ef. Arnautom posjetili su u ponedjeljak, 10.04.2017. godine tri bugojanske lokacije. Vehid ef. Arnaut, fra Zoran Tadić i pravoslavni pop Slaviša Đurić prvo su posjetili Javnu kuhinju kojoj su uručili novo posuđe u vrijednosti od 1.000 KM.

Slijedila je posjeta JU Bolnica Bugojno gdje su od strane direktorice ove ustanove dr. Berke Begović upoznati sa rezultatima ove zdravstvene ustanove, obišli bolesničke sobe, razgovarali sa pacijentima i tom prilikom im uručili skromne poklone uz želju za skorijim ozdravljenjem.

Uglednici ovog Vijeća aktivnosti su završili posjetom Jevrejskom groblju u našem gradu. Ovom prigodom iskazano je pozitivno raspoloženje što se ovo groblje primjerno održava i na taj način potvrđuju pozitivne vrijednosti za očuvanjem historijskih vrijednosti naroda koji žive ili su živjeli na ovim prostorima. Obilaskom jevrejskog groblja inicirano je da se u narednom periodu organizuju učeničke posjete grobljima i mezarima Bugojnu gdje bi se uz stručna izlaganja učenici upoznali sa historijatom i običajima različitih konfesija u našoj zemlji.

http://www.bug.ba/medureligijsko-vijece-afirmise-bugojanske-vrijednosti.html

Posted by Bug.ba on 11. April 2017

1 komentar

Napiši komentar

*

*

  • HODŽIĆ EMIRA
    2 Maja 2017 at 11:28 - Reply

    DRAGI MOJI BUGOJANCI SAMO TAKO. POKAZALI STE SVIMA U BiH KAKO SE GRADI ZAJEDNIČKA DRŽAVA.TAKO TO RADE PRAVI BOSANCI I HERCEGOVCI POSEBNO ONI KOJI VOLE SVOJ GRAD I SVOJU DOMOVINU . NAJISKRENIJE ČESTITKE. BRAVO ZA BUGOJNO.