Mašinski tim za uklanjanje ruševina (PLANT) FUCZ uklanja ostatke ruševina bivše osnovne škole u Čipuljiću

Tradicionalno Federalna uprava civilne zaštite u sklopu godišnjih planova po kantonima stavlja na raspolaganje Mašinski tim za uklanjanje ruševina (PLANT) čime kantonima i lokalnim zajednicama potpomaže uklanjanje ostataka ruševina, prvenstveno za pospješivanje povratka i rješavanje prioriteta u navedenim sredinama.

Tako na području Srednjobosanskog kantona od 26. jula ove godine, PLANT tim izvodi radove. Do sada, zasvršeni su planirani radovi u Vitezu, Travniku, Novom Travniku i preostalo je još da se završe radovi na području Bugojna i Gornjeg Vakufa – Uskoplja.

Iz dosadašnjih aktivnosti iz općinskih službi za civilnu zaštitu upućene su pohvale FUCZ i PLANT timu na odrađenim poslovima.

Sa kamionima i specijalnim mašinama PLANT tim predstavljaju: Mijo Batinić, Salih Prosijanović i Željko Kesten.

U petak, 05. augusta predstavnik Kantonalne uprave za civilnu zaštitu, Kemal Balihodžić prisustvovao je aktivnostima uklanjanja ostataka ruševina bivše zgrade osnovne škole u Čipuljiću. Ispred općine Bugojno ove aktivnosti vode Mirsad Karadža, pomoćnik načelnika za oblast civilne zaštite i Abduselam Kico iz Službe za povratak i obnovu.

http://www.bug.ba/masinski-tim-za-uklanjanje-rusevina-plant-fucz-uklanja-ostatke-resevina-bivse-osnovne-skole-u-cipuljicu.html

Posted by Bugojno on 6. August 2017

Nema komentara

Napiši komentar

*

*