Konstituiran novi OO SBB BiH Travnik

Nakon što su obznanjeni rezultati izbora za Općinski odbor Saveza za bolju budućnost BiH Travnik, održana je i konstituirajuća sjednica Općinskog odbora koju je sazvala predsjednica Skupštine Vesna Bahtijarević.

Sjednici je prisustvovao i Aner Begić, predsjednik Kantonalnog odbora SBB BiH Srednjobosanskog kantona, koji je u svom obraćanju izrazio zadovoljstvo kvalitetom i tokom sjednice. On je sugerisao da među prijedlozima kandidata za predsjednika Općinskog odbora SBB BiH budu zastupljene žene i mladi, što je od strane članova i uvaženo.

Rezultate izbora saopštio je profesor Jasmin Kasumović, a nakon dodatnog kooptiranja, konstituiran je novi Općinski odbor koji se sastoji od 37 članova. Potom su uslijedili prijedlozi za kandidate za predsjednika Općinskog odobra SBB BiH Travnik, te je odlučeno da za predsjednika konkuriše osam kandidata.

Nakon potvrde i davanja saglasnosti za kandidate od strane SBB BiH u Sarajevu, uslijedit će nova sjednica na kojoj će se birati predsjednik Općinskog odbora SBB BiH Travnik.

tnt.ba

 

Nema komentara

Napiši komentar

*

*