Kome smeta BUGOJNO?!

U posljednjih nešto više od četiri mjeseca učestili su napadi, sabotaže na našu društvenu grupu Bugojno i naš najčitaniji portal u SBK. Napadi su upriličeni sa raznim lažnim prijavama o autorskom vlasništvu, intelektualnom vlasništvu itd. te je onemogućena interakcija sa posjetiteljima preko Facebooka koji mogu vidjeti objave Informativnog portala Bug.ba. Sve je dokumentovano Federalnoj upravi policije, otkrivene su IP adrese osoba koja je uradila sabotažu portala Bug.ba, osobi prijeti kazna od jedne do osam godina zatvora.

Pričinjena je ogromna materijalna i druga šteta Udruženju, Portalu kao i posjetiteljima društvene grupe Bugojno. Udruženje i Redakcija Bug.ba su poduzeli organizovane aktivnosti, uključili u rad nadležne institucije, tako je od 13.05.2017. godine ponovo na Facebooka vraćena naša društvena grupa Bugojno.

Informativni portal Bug.ba je portal koji podržava društvena Grupa koja broji preko 62.000 fanova, dakle skoro više od duplo koliko ima stanovnika naš grad. Ova Grupa prihvatila je Bug.ba svojim omiljenim portalom.

Redakcija, novinari i dopisnici nastojali su Portal približiti svojim posjetiteljima, postati dio koji se međusobno respektuje, poštuje i uvažava. Raduje nas takav iskreni odnos. Ali to smeta određenim pojedincima (NN – koji se lažno predstavljaju, postali su već prepoznatljivi u našoj sredini, kao zavisni).

Imamo povjerenje i vjerujemo da će uskoro nadležni organi odraditi svoj dio povjerenih poslova i da ćemo moći nesmetano raditi svoj posao, objaviti imena ko su te osobe kojima smeta naše Bugojno.

Nema komentara

Napiši komentar

*

*