Jubilej 5. godina Bug.ba portala: Pet godina poklonjene ljubavi gradu i posjetiteljima!

Za proteklih pet godina Portal Bug.ba posjetilo je preko 2.200.000 posjetilaca iz više od 170 zemalja svijeta, sa preko 14.700.000 učitavanja portala, mjerilo je Google Analytics, te smo prvi pozicionari od Googla u Srednjobosanskom kantonu. Dakle, za kratko vrijeme svrstali smo se među najposjećenije u regiji.

Djelujemo u interesu građana, naših posjetitelja svih 365 dana u godini. Objavljeno je više od 13.500 članaka sa preko 100.000 fotografija. Svjedoci vremena.

Bug.ba danas obilježava petu godišnjicu. Pokrenut je 24.12.2011. godine kao sedmični Info Portal Bugojna sa rubrikama: vijesti, ekonomija, sbk, politika, kultura, osvrti, crna hornika, sport, zanimljivosti. Portal je postao svakodnevna potreba naših posjetitelja, mjesto kojem se prilazi u svako doba dana i noći. Tu su informacije na jednom mjestu iz Bugojna i šire. Postali – dio zajedničkog ambijenta, prepoznatljivi u gradu, duša grada…

Bug.ba osnovan je na entuzijazmu mladih, građana, radi zajedničke promocije. U punom kapacitetu predstavljao rad i uspjehe mnogih organizacija, institucija, građana, udruženja i njihovih članova… Bug.ba posebno motiviše populaciju mladih koji su željni da se više uključe u biznis, razvojne projekte, društveno politički rad, sportske, kulturne i druge društvene aktivnosti. Učiniti ih društveno korisnijim.

Na različite načine naš Portal utiče i jača pozitivnu svijest građana u oblasti kulture, odnosa prema zajednici, zaštite i očuvanja životne okoline, njegovanje naše tradicije, očuvanja i afirmacije života u Bugojnu. Naš Portal postao je svjedok proteklog za danas, za budućnost. Čekaju vas brojni, raznovrsni i priželjkivani tekstovi. Sa nama ste radosniji, raspoloženiji, bogatiji, aktivniji, produktivniji, aktivniji, agilniji…

Osim informacija o svakodnevnim dešavanjima i prezentiranju aktivnosti mladih, Bug.ba afirmiše rad i djela starijih, koji na različite načine doprinose našem ljepšem i boljem okruženju. Sve je više informacija koje predstavljaju i afirmišu pozitivne ličnosti, stvaraoce u različitim oblastima i sferama života. Prezentiranjem spomenutih sadržaja, ostvarivanjem prava građanima da znaju šta se dešava u njihovom okruženju, stvara se pozitivna slika našeg grada i regije na internetu, te pruža mogućnost da preko interneta, kao najbržeg, najpopularnijeg i najrasprostranjenijeg medija na svijetu, osim Bugojanaca i šira javnost upozna kvalitetniju i pozitivnu stranu Bugojna.

Također, ono što čini internet komunikacije posebnim i drugačijem od ostalih medija je interaktivna komunikacija s građanima – komentari. To je jedini način na koji čitaoci trenutno mogu dati svoje mišljenje, kritiku, pohvalu i prijedloge na određeni događaj, iznijeti glas javnosti i o njihovom radu. Druga posebnost je 24-satna dostupnost informacija, što ga čini daleko izvan konkurencije. Komentari koje naši posjetioci plasiraju na pojedine tekstove ne odražavaju stav redakcije Bug.ba. Posebno se ograđujemo od negativnih i neprimjerenih, pa i uvredljivih komentara, koje smo u dobroj mjeri po primjećivanju uklanjali.

Planirani projekat Bug.ba zasnovan je na afirmaciji naše sredine. Želimo da pružimo kvalitetan doprinos u stvaranju povoljnijeg ambijenta za naš život, za opću dobrobit. Koliko u tome uspijevamo potvrđuje i ogroman broj pohvala prilikom posjeta našem Portalu.

Naša grupa podrške na Facebooku trenutno broji više od 60.000 članova što samo za sebe govori mnogo. Postali smo bogatiji za sve Vas i Nas. Sretno i uspješno na putu u svjetliju i bolju budućnost!

1 komentar

Napiši komentar

*

*

  • HODŽIĆ EMIRA
    26 Decembra 2016 at 13:49 - Reply

    ČESTITAM ROĐENDAN I ŽELIM VAM JOŠ MNOGO GODINA USPJEŠNOG RADA.HVALA NA SVIM INFORMACIJAMA KOJE NAM PRUŽATE. POSEBNO SE ZAHVALJUJEM NA PRELIJEPIM FOTOGRAFIJAMA KOJA NAM NUDITE NA SVOM PORTALU .