Iz Bugojna ide pet autobusa na 10. jubilarnu trku/šetnju “Race for the cure”

Udruženje oboljelih i liječenih od karcinoma „DONNA“ Bugojno učestvovat će i ove godine u tradicionalnoj trci-šetnji za ozdravljenje „Race for the cure“, koja će biti održana u subotu, 07.10.2017. godine na lokaciji Vilsonovog šetališta u Sarajevu.

Po riječima predsjednice ovog udruženja Nihade Hadžić, stanovnice našeg grada će u velikom broju podržati ovogodišnje 10. jubilarne i humanitarne aktivnosti pod motom ”Zajedno smo jedno”, koje se organizuju s ciljem podizanja svijesti u borbi protiv raka dojke u BiH.

Naime, put Sarajeva će pet autobusa, a polazak iz Bugojna planiran je ujutro u 6.45 sati ispred objekta starog “Besta” u blizini Sultan-Ahmedove džamije.

Inače, registracije učesnika ovog događaja u bh gradovima počele su 9. septembra, a sva sredstva prikupljena na taj način bit će utrošena na kupovinu poklon paketića za svaku novooperisanu ženu u BiH, kao i na besplatne mamografske preglede u ruralnim dijelovima zemlje.

U trci-šetnji “Race for the cure” svake godine prisustvuje više od osam hiljada osoba iz mnogih bh općina. Riječ je o tradicionalnom projektu u BiH koji se održava u još 150 gradova širom svijeta na kojem učestvuju milioni građana, a čiji je cilj rano otkrivanje karcinoma dojke i prevencija bolesti.

Mevlida Ridžal/rtvbugojno.ba
Nema komentara

Napiši komentar

*

*