Ivona Dadić porijeklom iz Bugojna osvaja svijet

Ivona Dadić je 23-godišnja atletičarka koja se takmiči u sedmoboju pod zastavom Austrije, gdje je i rođena, a njeni roditelji porijeklom su iz Bosne i Hercegovine.

Ivona je rođena gradiću u Welsu, koji se nalazi u Gornjoj Austriji, dok su njeni korijeni iz Bugojna. Najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri ostvarila je na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu prošle godine kada je osvojila bronzanu medalju.

Iako je na Svjetskom prvenstvu u Londonu završila tek na šestoj poziciji, svojom ljepotom očarala je sve one koji su pratili sedmoboj na ovogodišnjem SP-u. Gdje god da se pojavi Ivona plijeni ljepotom, a Rusi su je proglasili najljepšom sportistkinjoj na Olimpijskim igrama 2012. godine.

Upravo su joj Igre u Londonu bile prvo veliko takmičenje, a od Ivone, koja je zaposlena u austrijskoj vojsci, najbolji rezultati očekuju se tek u budućnosti.

Prije devet godina Ivonin brat je poginuo u saiobraćajnoj nesreći, a u spomen na njega ima posebnu tetovažu.

1 komentar

Napiši komentar

*

*

  • Danijela
    10 Avgusta 2017 at 10:21 - Reply

    Bravo bugojanko samo naprijed!!!Igrala sam rukomet za Iskru voljela i volim grad gdje sam imala divno djetinjstvo i prijatelje.Mali gradic, veliki spirtisti i divni ljudi.Pozdrav iz Crne Gore za sve!♡♡