Detalji zločina u Gornjem Vakufu: Tijelo starice bilo vezano, a u kući pronađeno mnoštvo tragova

Pripadnici MUP-a SBK uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su učestvovali u razbojništvu, koje je počinjeno jučer u kući Almase Bilkić (70) iz Gornjeg Vakufa, a nakon čega je pronađeno i njeno beživotno tijelo.

– Osumnjičeni su podvrgnuti kriminalističkoj obradi, kako bi se ustanovila njihova eventualna veza s ovim krivičnim djelom – kazao je portparol MUP-a SBK Rusmir Prohan.

Ispreturane stvari

Dodao je da su tokom uviđaja u kući starice pronađeni tragovi koji upućuju da je svemu prethodilo razbojništvo, jer je žrtva bila vezana, a stvari u kući ispreturane.

Tačan uzrok smrti starice bit će utvrđen nakon obdukcije.

Još se ne zna da li je starica ubijena ili je preminula usljed srčanog udara i slično, s obzirom na to da na njenom tijelu nije bilo vidljivih povreda.

U kući je pronađeno mnoštvo tragova koji policiji daju nadu da će ovaj slučaj uskoro biti rasvijetljen.

Alibiji osumnjičenih

– Izuzeti uzorci iz kuće poslani su na vještačenje kako bi se uporedili s uzorcima uzetim od osumnjičenih. Dvojica od uhapšenih su prije godinu i pol u blizini kuće Almese Bilkić opljačkali jednu kuću, i zato su osumnjičeni i uhapšeni. No, izuzeti tragovi su tek jutros poslani na vještačenje u Sarajevo. Vještačenje iz tehnoloških razloga neće biti tako brzo završeno, a s druge strane ističe zakonski rok koliko osumnjičeni mogu biti zadržani u policiji, te će dvojica, najvjerovatnije, biti puštena danas, ali će biti upozoreni da ne smiju napuštati mjesto boravišta, kazao je izvor iz policije.

Još uvijek nije poznato da li će i treći osumnjičeni biti pušten danas.

Policija provjerava alibije osumnjičenih, ali se još uvijek ne može sa sigurnošću reći da li su oni doista i počinili ovo krivično djelo.

S obzirom na to da je starica živjela sama, nije poznato šta je iz kuće ukradeno. Starica se bavila uzgojem kokoši, a jedno vrijeme je živjela u Njemačkoj.

avaz.ba

Nema komentara

Napiši komentar

*

*