Demokratska fronta puca kako u Kantonu tako i u Bugojnu

Za kratko vrijeme u kantonalnim organizacijama Demokratske fronte SBK događaju se značajne kadrovske promjene. Dosta se to radi iza zatvorenih vrata, krijući od javnosti. Predsjedništvo DF-a ranije je donijelo odluku o uvođenju povjereništva u Kantonu, što se odrazilo odnosom prema dr. Rusminu Jusufspahiću, kao i loša politika i odlazak Bugojanca, Ilhana Bušatlića. To je samo jedan u nizu problema iz stranke koja su postala masovna pojava od izbora 2014. godine. Na bosanskoherecegovačkom nivou, skoro da nema organizacije u BiH u kojoj DF nije napravio značajne kadrovske promjene. Naš izvor ističe da su posljedice fatalne po ovu stranku. Očigledno da u manjim sredinama stranka postepeno nestaje, pojedinci se samoreklamiraju, sa jasnim primjetnim naznakama da se gase.

Pojedini istaknutiji članovi prije nego što Predsjedništvo DF BiH biva upoznato, promijeni dres i prelaze u SDA, SDP ili Nezavisni blok – Pokret za Evropu. Svako od tih članova prepoznati su kao kadrovi koji promjenom dresa žele novo „uhljebljenje“ kroz plasman u određen parlamentarni ambijent, koji će se formirati nakon narednih općih izbora.

Kako ističe naš izvor, izbori na općinskom nivou jedva se završe u prisustvu određenog broja predsjednika mjesnih odbora.
U uskim krugovima „nezadovoljnici“ DF-a ističu kako su razočarani lošom politikom ove stranke, od općinskog do nivoa BiH.
Prema posljednjim informacijama u Bugojnu, za novog predsjednika izabran je dr. Ajdin Bašić. Da to na lokalnom nivou unutarstranačko nezadovoljstvo poprima šire razmjere, ispoljeno je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Bugojno, gdje su vijećnici ispred DF-a Dundović i Abazović samovoljno napustili sjednicu. Jasno i svjesno su svojoj bazi okrenuli leđa (ne prvi puta), dajući do znanja da žele novu bazu koja će im dati povjerenje za nove opće izbore. Kako se odnose prema glasačima „Izabrani vijećnici kao da nisu svjesni da su izabrani zahvaljujući glasačima, a ne da samovoljno napuštaju sjednice Općinskog vijeća Bugojno“ komentari su na društvenim mrežama njihovih članova.

1 komentar

Napiši komentar

*

*

  • enes
    4 Oktobra 2017 at 23:36 - Reply

    Ja sam ove na slici vidjao po raznim strankama