Dani općine Bugojno: Održana ulična utrka povodom Dana općine Bugojno

Tradicionalna ulična utrka u organizaciji Udruženja pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja i sporta Bugojno za oko 700 bugojanskih osnovaca povodom Dana Općine upriličena je u petak za kategorije: djevojčice do petog razreda, dječake do petog razreda, djevojčice od šestog do osmog razreda i dječake od šestog do osmog razreda.

Foto: Bug.ba – Zinedin Mašić

U konkurenciji dječaka do petog razreda prvi je kroz cilj prošao Imamović Tahir iz Prve OŠ, drugi je bio Edah Drobo iz Treće OŠ, a treći je bio Amar Grižić iz Treće OŠ Bugojno.

U konkurenciji djevojčica do petog razreda prva kroz cilj prošla je Mlivo Irmela iz OŠ Bristovi, drugoplasirana bila je Bajrić Sajra iz OŠ Bristovi, trećeplasirana kroz cilj prošla je Sara Pidro iz OŠ Bristovi.
Kod djevojčica do osmog razreda prvoplasirana je bila Samra Bajrić iz OŠ „Bristovi“ , druga je kroz cilj prošla Ismihana Šeho iz Prve osnovne škole, a treće mjesto je zauzela Zahida Zajmović iz Prve OŠ.
U utrci koju su trčali učenici od šestog do osmog razreda, prvi kroz cilj je prošao Amar Rahmanović iz Treće OŠ, drugoplasirani je bio Selmin Jusufbašić iz OŠ Bristovi, dok je treće mjesto pripalo Anelu Foriću učeniku OŠ Bristovi.
U konkurenciji učenika srednjih škola prvo mjesto pripalo je Zinedinu Mašiću iz Gimnazije Bugojno, drugo mjesto pripalo je Ajdinu Sadikoviću iz SSŠ, dok je trećeplasirani bio Anes Mašić iz SSŠ.
U konkurenciji učenica srednjih škola prvo mjesto pripalo je Mevlidi Forić iz STŠ, drugoplasirana je bila Sanela Mlivo iz Gimnazije, dok je trećeplasirana bila Emka Bašić iz STŠ.
Medalje najboljima uručili su presjedavajući Općinskog vijeća Bugojno Igor Vrljić i načelnik Hasan Ajkunić. Za muzički dio na kraju bio je zadužen Benjamin Redžić.

Nema komentara

Napiši komentar

*

*