Bugojno: Održana komemoracija povodom smrti Zdravka Gavranovića – Rođak

Komemoracija povodom smrti Zdravka Gavranovića- Rođak održana je u srijedu, 15.03.2017. u Kristalnoj sali Općine Bugojno.

Zdravko Gavranović rođen je 24.11.1950. godine. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 1971. godine. U periodu od 2011-2015. godine obnašao je funkciju ministra finansija u Vlade SBK/KSB.

Najveći dio svog radnog vijeka proveo je u Autotransportnom preduzeču „Špedicija“ Bugojno, gdje je bio na nekoliko čelnih pozicija. Svojim radom dao je veliki doprinos razvoju ovog preduzeća, koje je u periodu sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća bilo vodeći prevoznik u teretnom saobraćaju bivše države.

Kao Bugojanac volio je ovaj grad i ljude u njemu, uvijek spreman da pomogne. Volio je društvo, i bio je omiljen. Mnogim Bugojancima je na razne načine pomogao, a poseban je bio po tome što nikad sebe nije stavljao u prvi plan. U tome i jest veličina Zdravka Gavranovića, koji je imao omiljenu uzrečicu „Rođak“, po čemu ćemo ga, između ostalog i pamtiti. Iako nas je Zdravko iznenada napustio, ostat će u sjećanju kao čovjek velikog srca – rečeno je na komemoraciji.

Prisutnima na komemoraciji obratili su se: sin Mario Gavranović, Admir Škandro predsjednik OO SDP BiH Bugojno, Nijaz Helez predsjednik KO SDP BiH SBK/KSB i Senad Selimović zastupnik u Skupštini SBK.

1 komentar

Napiši komentar

*

*

  • Vlado Z.
    17 Marta 2017 at 15:51 - Reply

    Zdravko nije završio Ekonomski fakultet u Beogradu, nego u Subotici oko 1976 godine. Bio sam jedno vrijeme sa njim cimer u studentskom domu, gdje smo ga zvali “Huso”. Žao mi je šta se desilo, porodici saučešće. “Cišo” Vlado