3. SAZIV INTERNACIONALNE LIKOVNE KOLONIJE BUGOJNO

U organizaciji ULUSD-a Bugojno (Udruženja likovnih umjetnika Skopaljske doline) organizuje se 3 po redu saziv ILK-a Bugojno, u periodu 16.-20.2017.g, na lokaciji TSRC ,,Karalinka“ Bugojno. Koncept ovogodišnjeg održavanja kolonije je zasnovan na kreativnom i edukativnom karakteru, što znaći da pored akademskih likovnih stvaralaca ove godine imamo i mlade likovne talente koji će biti u ulozi učenika ali punopravnih članova kolonije.
Pod vodstvom već afirmisanih i na internacionalnoj likovnoj sceni već priznatih stvaralaca, pored kreativnog rada (slikanja na platnu, rada u različitim likovnim tehnikama i izražajima) biti će u izravnoj vezi sa samim umjetnicima gdje će stvarati poznanstva i prijateljstvo koje će im zasigurno ostati u sjećanju za života te ohrabriti u daljem radu i razvoju.

Održavanje kolonije je otvorenih vrata, što znaći da u toku njenog trajanja svi zainteresirani, ljubitelji umjetnosti mogu da dođu, pogledaju ili razgovaraju s umjetnicima.

Akademski umjetnici:  Nelisa (Nela) Bazdar, Dragana Đurđević, Nihad Ćosić, Maja Bajrić, Maja Skenderović.

Mladi likovni talenti:  Luka Delać, Adam Al Zawahra, Mustafa Mlinarević, Emina Ramljak, Amila Balihodžić, Nećko Hadžiavdić, Nadin Sadiković, Sara Hamzakadić, Ružica Milićević.

Oraganizator ,,3.ILK-a Bugojno 50×50“ je ULUSD, nosilac projekta i predsjednik Adina Kero dok su članovi o.o. Husein Šljivo, Dženeta Hadžić i Selmir Mulasmaić.

Pokrovitelji projekta su FSMLU Sarajevo i Opština Bugojno, ULUSD.

Partneri projekta ,,POKRET“, ,,VIZIONAR“ i ,,JU KSC“ Bugojno.

Donatori: ,,Dom Zdravlja“ Donji Vakuf, ,,Dom Zdravlja“ i ,,Opšta Bolnica“ Bugojno, ,,Centar za informisanje, kulturu i sport“ Donji Vakuf, ,,Kulturno sportski centar“ Bugojno.

Nema komentara

Napiši komentar

*

*